CEC – Serum – RM3

Serum RM3
Een 100% biologisch trio van drie rozenbotteloliën!  Samen hebben ze een prachtige rode kleur en een fantastische huidherstellende werking. Dit serum is rijk aan vitaminen (o.a. vitamine E) die het natuurlijke genezingsproces van de huid stimuleren. Deze olie is zeer geschikt voor iedere huid die extra ondersteuning nodig heeft. Ook werkt dit serum op de anti-aging en het is mooi toe te passen bij littekenweefsel. Het serum Triple Rosa Mosqueta bestaat uit de volgende drie rozenbotteloliën: de plantolie van de geperste bottel, het CO2 extract van de bottels en het CO2 extract van de zaden.

 34,95

Beschrijving

De kracht van rozenbottel

Het nieuwste serum van Chi Essential Cosmetics is een krachtige synergie van drie rozenbotteloliën: plantolie van de geperste bottel, het CO2 extract van de bottels én van de zaden. Door de combinatie van twee CO2-extracten aan de koudgeperste rozenbottel olie toe te voegen, wordt het gehalte aan actieve stoffen verhoogd.

Het 100% natuurzuiver en biologisch serum is van nature rijk aan vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren, bètacaroteen, essentiële olie en het bijzondere trans-retinolzuur: een vitamine A zuur. Deze stoffen geven het serum uitzonderlijke eigenschappen: o.a. het ondersteunen van het herstellend vermogen van de huid, het verzachten van littekens en het verminderen van hyperpigmentatie. Het serum bevordert de celvernieuwing in de opperhuid en stimuleert bovendien de collageenproductie. Hierdoor wordt de huid steviger en helpt het serum om rimpelvorming te vertragen. Ervaar de kracht van de natuur met het nieuwste serum van Chi Essential Cosmetics!

De werkzame stoffen van rozenbottel

Rozenbottel krijgt een steeds grotere plaats binnen de huidverzorging. Ervaring heeft uitgewezen dat het bij huidaandoeningen, verbrande huid, rimpels en littekens een goed resultaat oplevert. De meeste rozenbottelolie wordt geproduceerd door Chili in het zuidelijk Andesgebergte.

Het is een olie uit het zaad van de verwilderde Rosa rubiginosa. Deze roos kennen wij onder de naam eglantierroos. Naast de naam Rosa rubiginosa wordt ook vaak Rosa mosqueta gebruikt. Tegenwoordig wordt niet alleen de rozenbottels van de egelantier gebruikt maar ook van andere rozen zoals de hondsroos (Rosa canina), Rosa moschata en Rosa gallica.

Koudgeperste rozebottelolie bevat een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren.

Vetzuur samenstelling:
Omega 3 (alfa-linoleenzuur) 30 – 35 %
Omega 6 (linolzuur) = 44 – 50 %
Omega 9 oliezuur = 15-20 %

Daarnaast bevat de koudgeperste olie o.a. carotenen (vooral beta-caroteen) wat de olie enigszins rood kleurt, vitamine E, plantensterolen en bevat het kleine hoeveelheden trans-retinolzuur, dat een hoge regenererende activiteit bezit.

Trans-retinolzuur en onderzoek

Trans-retinolzuur is in 1990 ontdekt in rozenbottelolie (Pareja 1990). Het verklaarde voor een deel het herstel en regenererend effect bij beschadigde huid door UV-straling en zonlicht. Trans-retinolzuur komt alleen voor in koudgeperste rozenbottelolie en dus niet in warm geperste olie en/of olie dat met een oplosmiddel is geëxtraheerd (Concha 2006).

Dit trans-retinolzuur (een stofwisselingsproduct uit vitamine A) is een zuur dat gebonden is aan de onverzadigde vetzuren  in de rozenbottelolie. Door deze binding wordt het zeer actieve trans-retinolzuur bij contact met de huid door de huideigen lipasen (enzymen) gesplitst en komt het langzaam vrij. Het is te vergelijken met tretinoïne (dit is het synthetisch geproduceerde retinolzuur dat de geneeskunde en cosmeticaindustrie toepast), maar dan zonder de bijwerkingen. Dit zuur is deels verantwoordelijk voor herstel en opbouw van (huid)weefsel. (Pareja 1990). Vooral de behandeling van huid die verouderd en/of beschadigd is door de zon.

De unieke eigenschappen van rozenbottelolie is ontdekt door onderzoekers van Faculteit Chemie en Farmacologie van de University of Conception, één van de meest prestigieuze privé universiteiten in Chili. In 1983 gebruikten ze de olie bij 180 proefpersonen. Dit waren personen met een extreem verouderde geatrofieerde huid of een huid die was ontsierd door littekens door verbrandingen, UV-beschadiging, operaties. De twee jaar durende studie legde de aandacht vooral op het herstel van de huid bij littekens. Door rozenbottelolie. Het resultaat was opmerkelijk. De olie gaf een effectieve herstel werking op de huid, vertraagde de veroudering van de huid, verminderde de aanblik van rimpels en littekens door o.a. herstel van de huidskleur. Pas later (Pareja 1990) is het trans-retinolzuur ontdekt in rozenbottelolie. Het verklaarde voor een deel het herstel en regenererend effect bij beschadigde huid door UV-straling en zonlicht.

Door 2 CO2-extracten uit de het vruchtvlees van de rozenbottel en het zaad aan de koudgeperste rozenbottel olie toe te voegen, wordt het gehalte aan actieve stoffen zoals de onverzadigde vetzuren, anti-oxidanten zoals vitamine E en het gehalte aan carotenen) verhoogd en de houdbaarheid verlengd. Dit maakt de rozenbottel combinatie nog beter bij beschadigde huid. De vetzuren in rozenbottelolie en de CO2-extracten (omega-3 (alfa-linoleenzuur), omega-6 (linolzuur) en omega-9 (oliezuur) en de carotenen zijn fantastisch bij beschadigde huid.

Littekens

De olie wordt vooral gewaardeerd voor de positieve effecten op littekens. Chileense onderzoekers wijzen op de aanwezigheid van trans-retinolzuur in de olie. Dit bestanddeel is een metaboliet van vitamine A met een uitzonderlijk positieve werking bij huidaandoeningen. Maar analyses van rozenbottelolie uit andere gebieden tonen dit bestanddeel niet aan.

Met rozenbottelolie bestaat al lang de ervaring dat de kleur en de verschijning van  littekens sterk wordt verbeterd. Zoals hierboven al is beweerd zou dit positieve effect ontstaan door de aanwezigheid van trans-retinolzuur zoals dat in Chileense olie is aangetoond, maar het lijkt zo te zijn dat andere bestanddelen (zoals het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren) van de olie evenzo bijdragen aan de werking.

Studies hebben aangetoond dat zelfs oudere, slecht genezen (keloïd) en donkere littekens baat hebben met rozenbottelolie. De huid neemt een natuurlijker kleur aan, het oppervlak van het litteken wordt kleiner en het litteken wordt gladder. Eigenlijk zou met na een operatie – op het moment dat de wond zich gesloten heeft – direct met rozenbottelolie moeten beginnen – tweemaal daags opbrengen.

Huidaandoeningen

Ook bij verbrande huid, couperose en psoriasis zijn verbeteringen waargenomen. Men kan dit o.a. verklaren door de versterkte doorbloeding van de haarvaten in de huid.

Een ander voordeel van deze olie is dat het zeer goed te verdragen is en allergische reacties komen niet of nauwelijks voor.  Als pure massageolie is rozenbottel niet zo geschikt, maar met kan altijd een beetje toevoegen aan de basisolie.

Vooral het alfa-linoleenzuur en linolzuur zijn nodig om zogenaamde prostaglandinen te vormen (weefselhormonen) die nodig zijn voor herstel van huidweefsel. Dr. Leonard Rusovsky, chirurg aan het Enrique Deformes Hospital in Santiago de Chile, president van de hulporganisatie voor hulp aan kinderen met brandwonden heeft deze genezende eigenschappen van de olie onderzocht en verklaarde dat de olie de kwaliteit van de huid verbetert door de verhoogde elasticiteit, ook de kleur van de littekens en de omliggende huid blijkt te verbeteren.

Rimpels/pigmentvlekken

Vooral de aanwezigheid van trans-retinolzuur maakt de rozenbottelolie geschikt bij pigmentvlekken en rimpels.

Hydratatie

Herstellend en regenererend effect op de huid omdat het helpt collageen en elastine te vormen wat nuttig is bij het voorkomen van veel littekenweefsel. Net als alle andere vette plantoliën voorkomt het waterverlies uit de huid

Antioxidant en anti-aging effect

Door de onverzadigde vetzuren linolzuur (omega 6) en linoleenzuur (omega 3), en antioxidanten (o.a. tocoferolen) heeft deze olie een krachtig effect bij de bestrijding van vrije radicalen. Vrije radicalen veroorzaken huidveroudering zoals rimpels en pigmentvlekken.

Onderzoek over rozenbottel en de huid

Reden voor een recent onderzoek (2015) was het stijgende gebruik van rozenbottelolie bij de verzorging van littekens. Ondanks het wijd verspreide gebruik, bestaan er maar weinig studies die deze positieve werking op littekens heeft onderzocht. Verwonderlijk eigenlijk na het opmerkelijke beginonderzoek uit 1985. In dit vergelijkende klinische onderzoek is gekeken naar erytheem (roodheid), verkleuring, atrofie en hypertrofie bij littekenweefsel. 76 volwassenen werden behandeld met rozenbottel olie in vergelijking met 32 patiënten zonder deze behandeling. Evaluatie na 6 en 12 weken. Resultaat: minder erytheem en minder verkleuring en atrofie na 12 weken in vergelijking met de controle groep. Een klinische studie (van der Walt 2016) toont aan dat zelfs een eenmalige toepassing van rozenbottelolie significant de huidhydratatie en elasticiteit verbetert. Een langdurig gebruik heeft een aanhoudend effect met een maximum hydratatie na 2 – 3 maanden. In hetzelfde onderzoek (met vrijwilligers als proefpersonen) werd ook aangetoond dat langer gebruik van rozenbottelolie de aanwezigheid van rimpels met 7 % kan verminderen, dankzij de aanwezigheid van trans-retinolzuur.

De kracht van rozenbottelolie

  • Regeneratie van huidcellen en herstel van beschadigd weefsel
  • Vertraagt de tekenen van voortijdige veroudering van de huid (door zon en licht)
  • Geeft fantastische resultaten in de behandeling van verbrande huid (ook zonnebrand en pigmentvlekken)
  • Vermindert rimpels en kraaiepootjes rond ogen en mond.
  • Voorkomt en herstelt een droge huid
  • Verbetert littekens (operatie, trauma’s, verbrandingen)
  • Vermindert roodheid of hyperpigmentatie
  • Geeft uitstekende resultaten in de behandeling van de huid na bestraling
  • Voorkomt de vorming van keloïd (‘wild vlees’) en maakt ze minder duidelijk bij acne littekens
  • Goed bij behandeling van zwangerschapsstrepen (striae)

Extra informatie

Ingrediënten

Rosa canina fruit oil, Rosa canina fruit extract, Rosa canina seed extract, Rosmarinus officinalis leaf extract

100% Biologisch